CANELONS DE PEIX I MARISC amb beixamel trufada

INGREDIENTS:

300 gr de llagostins crus sense pelar
800 – 900 gr de cua de rap/lluç… sense pell amb raspa/os
50 gr de formatge parmesà a trossos
70 – 80 gr de porro a rodanxes
1 culleradeta de pebre negre en gra
500 gr d’aigua
2 culleradetes de sal
3 ous
24 plaques de canelons precuides o Crepes
400 gr de tomàquet sencer en conserva (escorregut i tallat a quart)
70 gr d’oli d’oliva
1 cullerada de sucre
60 gr de ceba
30 gr de mantega (i una mica més per gratinar)
100 gr de farina
1 tòfona negra fresca
1 pessic de nou moscada mòlta
1 pessic de pebre mòlt
1000 gr de llet

PREPARACIÓ:

Pelar els llagostins i reservar, també els caps i closques. Traieu els ossos del rap i reserveu per separat.
Posar el formatge al got, i: 20” / Vel 10. Treure i reservar.
Posar al got les closques i caps dels llagostins, el porro, el pebre, l’aigua i ½ culleradeta de sal.

Introduïr la cistella al got i posar els ous i els ossos de rap, i: 20′ / Varoma/ Vel 2.

Treure el cistell. Colar el fumet a través d’un colador de malla fina i reservar.

Rentar el got, la tapa i el cistell.
Col·locar un bol sobre la tapa del got i pesar 100 gr de fumet. Reservar
Posar la resta del fumet en una safata fonda amb les plaques de canelons i cobriu-les amb aigua. Remeneu de tant en tant perquè les plaques no s’enganxin.
Posar al got el tomàquet, 40 gr d’oli, el sucre i ½ culleradeta de sal. Introduïr la cistella i posar dins el rap en trossos i els llagostins pelats, i: 20’/ Varoma/ Vel 1. Treure el cistell i posar el peix i els llagostins en un plat. Reservar
Col·locar el cistell sobre la tapa en lloc del cubilet, i: 10’/ Varoma/ Vel 1. Abocar el tomàquet en una font refractària d’aprox. 25×35 cm i reservar.
Posar al got la ceba i 30 gr d’oli, i: 3” / Vel 5, i a continuació 4’/ 120°C/ Vel 1.
Afegir la mantega i la farina, i: 4′ /120°C/ Vel 2.
Incorporar la tòfona, el fumet reservat, la nou moscada, el pebre, 1 culleradeta de sal i 900 gr de llet, i: 8’/ 100°C/ Vel 4. Abocar la beixamel en una gerra o bol.
Posar al got 350 gr de beixamel, el rap i els llagostins cuits i els ous pelats, i: 5”/ Vel 8. Posar el farciment en una màniga pastissera i reservar
Escorre les plaques dels canelons i col·locar-les sobre un drap de cuina i un altre a sobre per secar-les per les dues cares.

Tallar la màniga pastissera de manera que quedi una obertura d’aprox. 3 cm. Distribuïr el farciment a la vora de les plaques, enrotllar formant els canelons (si son de tub només cal omplir i deixar mínim 1 hora amb la beixamel (*) i posar-los a la font refractària reservada.
Preescalfar el forn a 200°C amb grill.
Posar al got la beixamel restant i afegiu 100 g de llet. Programeu 1 min/100°C/vel 4.

(*)Abocar la beixamel sobre els canelons, empolvorar amb el formatge ratllat reservat i posar a sobre uns trossos petits de mantega.

Forn 15-20′ (200ºC amb grill).

NOTES: Si sobra brou fer cubitos.

Es pot presentar amb una base de salsa piquillos i en format gran= crep

Treballant amb màniga pastissera: farcit sempre fred, no omplir mes de 3 parts i tancar amb pinça per anar omplint. El cubilet es molt pràctic per omplir-la

Deixa un comentari

Filed under Thermomix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s