Arròs de la iaia (Orza)

INGREDIENTS: (per a 3-4 plats)

150 gr de mongetes seques “pintas”

4 llonganisses de l orza o similar

1 fulla de llorer

6 alls

Tomàquet triturat 

1 pastilla de brou de carn i sal al gust

200 gr d’arròs bomba

1 cassola express

PREPARACIÓ:

A la cassola expres posar les mongetes , els embutits de l orza i la fulla de llorer, cubrir 4 dits d aigua, i deixar bullir durant 20 minuts 

Refredar la cassola, passant-la sota l’aixeta de l’aigua. Obrir-la, i quan torni a bullir, incorporar el sofregit(*), l’arròs, pastilla de brou, sal i colorant fins que l’arròs estigui fet.

“(*) sofregir amb oli abundant els alls, quan estiguin daurats afegir tomàquet i quan el tomàquet estigui ben fet, bolcar una cullerada gran  de mongetes, xafar-les una mica i remenar. Incorporar a la cassola bullint”

Cocció en dos parts

A la cassola expres posar les mongetes , els embutits de l orza i la fulla de llorer, cubrir 4 dits d aigua, i deixar bullir durant 20 minuts 

(jo la poso en qualsevol moment del matí, i quan s’apropa l’hora de dinar calculo que necessito 30-40 minuts per acabar el plat)

Posar la cassola al foc per a que bulli.

Fer sofregit amb oli abundant amb ells alls, quan estiguin daurats afegir tomàquet i quan el tomàquet estigui ben fet, bolcar una cullerada gran  de mongetes, xafar-les una mica i remenar. Incorporar a la cassola bullint

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s